Jan Kok

Je bent niet echt op Curaçao geweest, als je geen flamingo’s hebt gezien. De kans dat je flamingo’s zomaar ergens tegenkomt is kleine, nou hier niet.

Je kunt deze fantastisch roze vogels het beste spotten naast het Landhuis Jan Kok. Als je vanuit Willemstad richting Willibrordus rijdt, kan je langs de weg vlakbij de voormalige zoutpannen bij Landhuis Jan Kok een groep flamingo’s goed bezichtigen. Parkeer de auto en geniet van een gepaste afstand van deze mooie roze vogels. Deze prachtige roze Flamingo’s broeden op Bonaire maar komen ook naar Curaçao op zoek naar voedsel.

De zoutpannen van Jan Kock worden niet meer gebruikt om zout te winnen. De flamingo’s curacao kunnen daarom hier ongestoord zoeken naar voedsel. Er is op ieder moment van de dag wel een Flamingo te spotten maar in de vroege ochtend voor 7:30 uur maak je de beste kans om groepen Flamingo’s op de foto te zetten.

Het landhuis Jan Kock is tegenwoordig het rijk van kunstenares Nena Sanchez. Een bezoek aan het atelier van deze mogelijk bekendste kunstenares van het eiland is zeker de moeite waard